Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El PSC gira l’esquena a la nova llei catalana d’habitatge: “No donarem suport a lleis que no respecten les competències”

Romero diu que si es presenta una proposta per abordar la regulació dels pisos turístics l'estudiaran

|

- Publicitat -

El PSC no donarà suport a nova llei catalana d’habitatge si genera “inseguretats jurídiques”. Arran de la proposta de la CUP per tornar a registrar al Parlament la llei catalana que regula el preu de l’habitatge, que va ser suspesa per Tribunal Constitucional (TC). “No donarem suport a lleis que no respecten les competències”, ha avisat la portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, tot lamentat que la CUP no s’hagi posat en contacte amb ells per abordar aquesta iniciativa.

Publicitat

Pel que fa a la petició de la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, per fer canvis legislatius que permetin revocar 120 llicències turístiques d’un bloc de l’Eixample, Romero ha dit que els estudiaran quan es presenti alguna proposta. “Si no generéssim inseguretats jurídiques i fessim el favor de complir les nostres competències i respectar la dels altres, ara no tindríem aquesta situació que hem de lamentar”, ha recriminat Romero a Sanz.

El Congrés vota aquest dijous la llei d’habitatge que amplia l’abast dels topalls dels contractes de lloguer en zones tensionades, limita les pujades anuals dels lloguers al 3% durant el 2024 i estableix la creació d’un índex per limitar-les a partir de 2025, que sempre serà inferior a l’IPC.

El març del 2022 el Tribunal Constitucional va tombar parcialment la llei catalana de l’habitatge -aprovada el 2020 amb el suport d’ERC, JxCat, comuns i CUP- perquè considerava que la regulació i limitació dels preus del lloguer a zones tensionades suposava una invasió de competències. En concret, el TC considerava que l’Estat té competència en matèria civil per regular les bases contractuals.

Et pot interessar  Sánchez torna a posar la "Catalunya del 2017" com a excusa per demanar el vot al PSC en les municipals

Preguntada per les converses sobre la B-40, Romero espera que es pugui tancar un acord “en els pròxims dies”. “Estem en els darrers serrells”, ha dit. Per la resta de pactes entre el Govern i el PSC pels pressupostos, Romero ha donat més marge per concretar les mesures que s’han d’adoptar, fins a mitjans de maig.

Si bé des del PSC defensen que a les portes d’unes eleccions municipals “no és el moment de reprovacions” i lamenten que ERC demani la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, el partit de Salvador Illa promet que “això no dificultarà un acord” respecte a la B-40.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió