Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El productor de ‘Pulp Fiction’ va violar presumptament dues vegades a Paz de la Huerta

Després d’acusar públicament a Harvey Weinstein, l’actriu Paz de la Huerta ha presentat una demanda contra el productor de cinema dels EUA. De la Huerta ha acusat Weinstein de violar-la […]

Redacció 14/11/2018
Harvey Weinstein al febrer de 2014 / Wikipedia

Després d’acusar públicament a Harvey Weinstein, l’actriu Paz de la Huerta ha presentat una demanda contra el productor de cinema dels EUA. De la Huerta ha acusat Weinstein de violar-la en dues ocasions el 2010, tal com va relatar públicament fa un any, a més també de denunciar-lo per abús sexual, un fet ocorregut en una trobada dels dos a l’Hotel Four Seasons de Beverly Hills el 2011.

L’actriu de Boardwalk Empire, ja va parlar d’aquesta qüestió el novembre de 2017, quan relatà que després de coneixes en una festa, el productor es va oferir per acompanyar-la al seu domicili de Nova York, el 2010. Una vegada allà, el productor va insistir a pujar el pis per parlar de negocis amb l’actriu “Les coses eren molt incomodes, molt rapides i no va ser consensuat. Em va empènyer contra el llit, s’abaixà els pantalons i em va aixecar la faldilla”, declarà. La segona violació, segons l’actriu, va ser un mes després, quan el productor es va presentar al vestíbul del seu edifici, instint en pujar al seu apartament. En arribar ella beguda, Weinstein va tornar a violar-la. “Estava aterrada i quan me’n vaig adonar, ell ja era sobre meu”. L’abús sexual fou el 2011, a l’Hotel Four Seasons, “la demandant al·lega que ell va obrir la porta, amb la bata oberta”. De la Huerta va veure que hi havia una altra dona dins de l’habitació, moment en que el productor li va proposar fer un trio.

L’advocat de Weinstein assegura que el seu client és innocent. “Entenem que l’Oficina del Fiscal del Districte de Manhattan va revisar curosament el testimoni de De la Huerta fa mesos i el va rebutjar la denúncia per motius obvis”. L’advocat defensor ha afirmat que les afirmacions de l’actriu són “absurdes i desafortunades, el producte d’una personalitat inestable amb imaginació”.