Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El primer concert de Bruce Springstreen a Barcelona conquereix el Palau Robert amb una exposició fotogràfica única

Les instantànies són de Francesc Fàbregas, l'únic que va poder immortalitzar el moment

|

- Publicitat -

El Jardí del Palau Robert acull una selecció de fotografies de Francesc Fàbregas que rememoren el primer concert a Barcelona l’any 1981 de Bruce Springsteen. La mostra es complementa amb un seguit de comentaris de diverses personalitats que van assistir-hi, entre elles, els periodistes Jordi Bertran o Juan Cervera, el director de cinema Manuel Huerga, l’artista Loquillo o el promotor musical i organitzador d’aquell espectacle, Gay Mercader. ‘Bruce Springsteen. Barcelona 1981’ es podrà visitar a partir del 20 d’abril fins al 14 de maig.

Publicitat

Fàbregas ha recordat com li “tremolaven les cames” aquell dia i com se li posa “la pell de gallina” al veure les imatges que va poder captar 42 anys enrere. La mostra està comissariada pel mateix Fàbregas i compta amb Oscar Cusidó com a responsable del disseny. El periodista Jordi Bianciotto n’ha fet el pròleg i escriu sobre com aquell concert va “sacsejar vides” i va ser “molt més que un recital”.

Fàbregas, que en aquells temps treballava per la revista musical ‘Vibraciones’, va poder fotografiar ‘The Boss’ gràcies a que va ser contractat com a fotògraf oficial del concert per CBS. “Vaig ser un privilegiat”, ha dit en declaracions a l’ACN, recordant com va ser l’únic fotògraf oficial que el va captar i la “responsabilitat” que li va suposar.

L’exposició agrupa fins a 30 instantànies en color i blanc i negre fetes amb càmera analògica, fet que segons ha explicat Fàbregas va provocar que “hagués de marxar una mica abans del concert per rebel·lar les fotografies”.

Aquell espectacle, que va acollir 7.000 persones al Palau d’Esports de Montjuïc, es va realitzar de la mà del productor musical Gay Mercader, que es va dedicar a emprendre una recollida de signatures a periodistes musicals per tal de fer pressió al management i aconseguir incloure Barcelona al tour de Bruce Springsteen. L’exposició s’inaugura una setmana abans del retorn de Springsteen a Barcelona, on actuarà al Palau Sant Jordi.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió