Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

[VÍDEO] El president Puigdemont creu que “en alguns aspectes sembla” que el Govern d’Aragonès “treballa en contra” de la independència

Considera que la lluita judicial a la UE és “política i col·lectiva”: “No és per passar menys temps a la presó”

Redacció 26/11/2022

El president Carles Puigdemont ha assegurat que la seva lluita judicial als tribunals europeus no és “individual”, sinó “política i col·lectiva”. “Si obrim un front de confrontació amb l’estat espanyol, és per derrotar-lo, no perquè nosaltres en sortim més ben parats i passem menys temps a la presó”, ha dit aquest dissabte en una resposta a una pregunta d’un dels membres  de l’assemblea de representants del Consell de la República. Puigdemont ha reivindicat que l’entitat que presideix fa una “confrontació permanent” i, en canvi, el Govern de Pere Aragonès té “una possibilitat de confrontació” amb l’Estat “limitada” perquè ERC és un “soci parlamentari a Madrid”. “En alguns aspectes sembla que treballa en contra (de la independència)”, ha recriminat a Aragonès.

 

Per al president del Consell de la República, l’executiu en solitari d’ERC és “la constatació d’una renúncia a fer servir una majoria que la gent va expressar nítidament a les urnes”.