Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El president del Parlament Europeu menysprea de la mà de SCC el moviment independentista

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha rebut avui el premi ‘Seny’ de mans de l’entitat unionista (sorgida de l’extrema dreta), Societat Civil Catalana, cosa que ha qualificat d’honor. […]

Redacció
Redacció 03/10/2018
Tajani amb Rosiñol i Tey/ Twitter @EP_President

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha rebut avui el premi ‘Seny’ de mans de l’entitat unionista (sorgida de l’extrema dreta), Societat Civil Catalana, cosa que ha qualificat d’honor.

Durant l’entrega del guardó, Tajani ha menyspreat al moviment independentista, juntament amb el president de SCC, José Rosiñol, i la seva vicepresidenta, Miriam Tey. “Teniu un català al meu gabinet. Català unionista, eh! No català…”, diu menyspreant els catalans independentistes. “Ens ha ajudat moltíssim”, admet Tey, en referència a Gonzalo de Mendoza, assessor de l’italià sobre ciutadania, minories i llengües.

Tajani afirma als representants de SCC que tenen “les portes obertes” del seu despatx a Brussel·les i Estrasburg. “Quan i com vulgueu”, els diu, en una trobada breu que s’ha celebrat aquest dimecres a Estrasburg.