Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El PPC no ha fet cap petició demanant la retirada del mural d’Olot

L’Ajuntament d’Olot no té previst actuar davant la polèmica del mural situat a una façana de l’edifici on apareixen representats el rei, Pedro Sánchez, Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago […]

Redacció 06/03/2019
El mural situat a una façana de l'ajuntament d'Olot / ACN

L’Ajuntament d’Olot no té previst actuar davant la polèmica del mural situat a una façana de l’edifici on apareixen representats el rei, Pedro Sánchez, Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal a cavall sota el títol La Manada. L’alcalde, Josep Maria Corominas, inscriu l’obra en la llibertat d’expressió i recorda que la paret on s’exposa està cedida al col·lectiu artístic, que és qui gestiona i decideix què s’hi representa des de fa un any. També ha assegurat que no han rebut cap petició oficial del PPC on es demana la seva retirada

El PPC va demanar ahir dilluns en un comunicat la retirada del mural per “ofensiu” però des de l’Ajuntament afirmen que no han rebut cap petició oficial. “Quan ens arribi una petició oficial, com es fa amb totes, els serveis jurídics ho estudiaran i veurem què es fa”, ha respost aquest dimecres l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas.

El batlle situa aquesta obra titulada La Manada en la llibertat d’expressió dels artistes i recorda que la paret de l’Ajuntament on s’ha representat el mural s’ha cedit al col·lectiu de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa.

Corominas ha assenyalat que l’art és “provocatiu i generador de debats” tal com s’ha vist en nombroses ocasions. I ha afegit que, a títol personal, “defensa la capacitat dels artistes de fer pensar”.