Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

El PPC fa palès el seu odi i portarà Borràs a la Fiscalia per participar en el tall no autoritzat de la Meridiana

La diputada popular Lorena Roldán ha criminalitzat les protestes independentistes i ha exigit la dimissió de la presidenta del Parlament

Agències 14/02/2022
La diputada del PPC Lorena Roldán en una roda de premsa al Parlament. Data de publicació: dilluns 14 de febrer del 2022, 12:45 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

La diputada del PPC Lorena Roldán ha exigit la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per participar aquest passat dissabte al tall de la Meridiana de Barcelona, després que el Departament d’Interior desautoritzés la convocatòria. “Borràs va anar a la Meridiana i amb la seva presència va fer una crida a la desobediència”, ha denunciat.

Els populars posaran en coneixement de la Fiscalia la presència de la presidenta de la cambra a la manifestació. Sobre la conferència que donarà el president del Govern, Pere Aragonès, aquest dilluns a la tarda amb motiu del primer aniversari del 14-F, Roldán “no s’espera res” perquè, segons ella, “el president mai es dirigeix a tota la població”.

En roda de premsa, els populars criminalitzen els talls a la Meridiana de Barcelona, que veuen com a actes “profundament egoistes i que arrosseguen la marca Barcelona”. En aquesta línia, Roldán ha apostat pel discurs populista i ha qualificat aquestes convocatòries com a “actes classistes que volen perjudicar les famílies treballadores”.

Tot i que el PPC reconeix que la presidenta del Parlament “va estar-hi pocs minuts”, creuen que “hauria de mantenir la neutralitat institucional”. “El seu amfitrió va ser el fundador del grup terrorista Terra Lliure, Frederic Bentanachs. Es va fotografiar amb un terrorista i va marxar en cotxe oficial”, ha sentenciat.

Roldán afirma que l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, “ja va demostrar que no es pot ser activista i representant dels catalans al mateix temps”. “Borràs va ser elegida presidenta, tot i estar investigada per la justícia. És una rebel d’opereta i una revolucionària de boca. Molta gestualització i teatralització”, ha asseverat, lamentant que la presidenta de la cambra “ha perdut la credibilitat i ha fet el ridícul”.

Per altra banda, el PPC no ha volgut entrar a valorar a fons la conferència que donarà el president Aragonès aquest dilluns a la tarda, amb motiu del primer aniversari de les darreres eleccions al Parlament, perquè diu que el president sempre “fa el mateix”. “No hi ha gaires esperances”, ha afegit.

Escorcoll a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat

La diputada del PPC Lorena Roldán ha fet referència a l’escorcoll de la Policia Nacional aquest dilluns al matí a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i al Consell Esportiu del Baix Llobregat per buscar-hi documentació sobre presumptes irregularitats relacionades amb el mateix Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. “És estrany que no surti ningú del PSC a parlar sobre aquesta qüestió. Trobem a faltar una condemna i explicacions per part del partit socialista, així com conseqüències polítiques”, ha demanat.