Dissabte, 26 de novembre de 2022 - Edició 1584
La República

El PPC es mostra “convençut” que les eleccions no seran el 14-F per la coivid-19 i per la manca de voluntat de JxCat

El partit també diu que el 93% de la pujada tributària dels PGE la pagaran classes mitjanes i autònoms

Redacció 31/10/2020
El diputat del PP al parlament, Alejandro Fernández

El PP està actiu aquest dissabte i s’ha manifestat en els dos fronts, el català, les eleccions, i l’estatal, els pressupostos.

Aquí a Catalunya, el president del subgrup parlamentari, Alejandro Fernández, creu que les eleccions al Parlament no acabaran celebrant-se el 14 de febrer, data en la que està prevista. “Estic convençut. No crec que es donin les condicions sanitàries per fer unes eleccions. Estem parlant de condicions semblants a les que hi havia quan es van suspendre al País Basc i Galícia. S’ajornaran”, ha sentenciat en una entrevista a COPE-Catalunya. Amb tot, no només creu que els comicis no seran el 14-F per motius sanitaris, sinó que apunta a un motiu més polític. “Jo fa temps que dic que JxCat mai ha volgut eleccions. Tinc la sensació que JxCat farà tot el possible per no convocar eleccions i intentaran que siguin quan més tard millor”, ha dit.

Pel que fa a la possible coalició preelectoral entre el PPC i Cs, Fernández ha tornat a rebaixar les expectatives i ha posat en dubte que es pugui acabar tancant. “Aquestes eleccions no seran plebiscitàries. La independència propiciarà una part important del debat públic, però estem en pandèmia i en una crisi econòmica, i el programa econòmic i social de cada partit tindrà molt pes. En això, PPC i Cs tenim moltes diferències; Cs sempre ha tingut un apropament socialdemòcrata, més d’esquerres”, ha dit, tot afegint que “la seva aproximació excessiva al PSC no ajuda a fer una coalició”. Tot i això, no ha volgut tancar la porta i ha assegurat que “no descarta cap escenari”.

PRESSUPOSTOS ESTATALS
A nivell estatal, el vicesecretari de Participació del PP, Jaime Olano, creu que la proposta de pressupostos generals de l’estat apuja sobretot els impostos a les classes mitjanes i els autònoms, i no pas als rics. Per això, creu que això dificultarà la creació de llocs de treball i la sortida de la crisi, que el dirigent popular creu que s’allargarà cinc anys. També considera que els comptes públics presentats estan “desfasats”, perquè no preveuen els sis mesos d’estat d’alarma recentment aprovats.

En declaracions des de Lugo, Olano ha dit que 93 de cada 100 euros de pujada de tributs que preveuen els PGE recauran a les classes mitjanes i baixes. Segons ell, van en la línia “contraria” al que estan fent la resta de països europeus, que és abaixar impostos i afavorir els autònoms. “Els 17 milions d’espanyols amb vehicles dièsel, els que compren per internet o tenen un pla de pensions, són rics?”, es pregunta.

“Se’n riuen de les classes mitjanes i dels autònoms”, conclou. Per a Olano, el millor escut social és la creació de llocs de treball, i per això creu que cal alleugerir la càrrega tributària a empreses i autònoms. Això, creu que farà allargar la crisi econòmica almenys durant cinc anys. Els PGE “estan basats en falsedats i s’estan cometent els errors comesos per Zapatero el 2009”. “Són uns comptes pensats perquè Sánchez i Iglesias es mantinguin a la Moncloa, i no per millorar el futur dels espanyols”, considera.