Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El PPC ataca a Borràs i demana la seva dimissió: “Cal mantenir el prestigi del Parlament”

Roldán amenaça d’activar el mecanisme per suspendre els diputats a qui s’obri judici per corrupció

Agències 15/03/2022
La diputada del PPC Lorena Roldán en una roda de premsa al Parlament. Data de publicació: dilluns 14 de febrer del 2022, 12:45 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

La diputada del PPC Lorena Roldán ha exigit aquest dimarts la dimissió de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’hagi deixat a punt de judici per suposades irregularitats en contractes efectuats per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan ella l’encapçalava. En una roda de premsa, Roldán ha reclamat a Borràs que plegui “per salvaguardar el prestigi del Parlament”. “No pot ser ni un minut més presidenta; no pot ser ni un minut més diputada”, ha assegurat.

Borràs té una causa oberta per un presumpte delicte de prevaricació administrativa, un de frau administratiu, un de falsedat en document mercantil i un de continuat de malversació de fons públics i la interlocutòria del TSJC és “demolidora”, segons Roldán. “S’hi constata que hi ha indicis de molts fraccionaments de contractes”, ha assenyalat, per afavorir el seu amic Isaías Herrero. De fet, la diputada popular ha recordat l’existència de correus electrònics en que Borràs i Herrero comentaven com fragmentar aquests contractes.

Davant d’aquest nou pas de la justícia, Roldán ha demanat a Borràs que dimiteixi i “estalviï el mal tràngol a tots els catalans” de veure la presidenta del Parlament a judici. Si no ho fa, ha alertat, invocaran l’aplicació de l’article del reglament de la cambra “segons el qual s’ha des suspendre de manera immediata qualsevol diputat a qui s’obri judici oral per casos de corrupció”.