Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 952
La República

El PP va pagar amb diner negre 15.000 llibres de Rajoy per impulsar-ne les vendes

De cara a la campanya electoral del 2004, el PP va usar quasi 90.000 euros de diner negre per impulsar les vendes del llibre ‘Rajoy, camino a La Moncloa’. Així […]

Redacció
Redacció 29/11/2018
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu

De cara a la campanya electoral del 2004, el PP va usar quasi 90.000 euros de diner negre per impulsar les vendes del llibre ‘Rajoy, camino a La Moncloa’. Així ho publica ‘El Plural’, que explica que “l’operació policial opaca que es va dedicar a robar documents clau a Luis Bárcenas relacionats amb la caixa B i els seus problemes amb la Justícia [l’Operació Kitchen, una operació sense cobertura judicial que hauria comandat el Gobierno de Mariano Rajoy] va aconseguir interceptar unes factures en les quals el PP realitzava una compra massiva d’aquest llibre”. Es tractaria de l’operació on es va captar al xòfer de Bárcenas per tal que robés informació delicada pels populars a canvi d’un lloc a la policia.

Des del diari asseguren que, només un parell de setmanes abans de les eleccions espanyoles (el febrer de 2004), des de Génova van comprar al Grup Zeta 15.000 exemplars de l’obra de Rajoy que, avui dia, està desapareguda. ‘El Plural’ hauria tingut accés a les factures que ho proven tot i on es veu que el pagament s’hauria fet mitjançant xecs. Una part del pagament s’hauria fet a través del Partit Popular d’Alacant (32.267 euros per pagar 5.500 llibres) i, la resta (55.733 euros) a través del PP nacional.