Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El PP, sense frens: Casado proposa derogar la Llei de la Memòria Històrica

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha proposat suprimir la Llei de la Memòria Històrica i substituir-la per una llei de la concòrdia que “reivindiqui la transició constitucional”. “Proposarem a […]

Agències 02/09/2018
El president del PP, Pablo Casado / EP

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha proposat suprimir la Llei de la Memòria Històrica i substituir-la per una llei de la concòrdia que “reivindiqui la transició constitucional”. “Proposarem a les Corts una llei de concòrdia que reivindiqui la transició constitucional i que derogui la sectària reescriptura de la història, que llança palades de rancor sobre la societat espanyola”, ha dit, i ha destacat com la paraula concòrdia és la que figura a l’epitafi de la tomba d’Adolfo Suárez.

Casado ha recordat la Transició com un moment on “va haver-hi grandesa moral, sentit de la història, reconciliació i concòrdia” i es va enterrar “per sempre el conflicte civil”. “Ni va haver-hi ocultació, ni va haver-hi submissió, ni va haver-hi por”, ha assegurat.

La concòrdia és el que “a alguns, molt pocs els va faltar llavors i a alguns més els segueix faltant ara”, ha lamentat, alhora que ha assegurat que la Llei de la Memòria Històrica és “tan irresponsable i també tan innecessària”, per això “no consentirem que es mossegui l’ham de debatre sobre quin passat cal desenterrar”.

Casado ha qualificat la Comissió de la Veritat proposada pel president del Govern central, Pedro Sánchez, com una “mascarada orweliana d’altres règims, altres èpoques i altres latituds”, i l’ha inclòs a l’agenda excèntrica” similar a la de Rodríguez Zapatero el 2004, quan “gratuïtament” creava “confrontació entre espanyols, impulsada pel govern”.

“Una altra vegada parlant de la Guerra Civil”, ha lamentat Casado, que considera que es tracta d’una “ridícula coartada, una vegada i una altra, de l’esquerra radical per justificar el seu sectarisme i dissimular la seva absoluta incompetència”, i “injuriant la transició” quan tres generacions “van derrotar l’enfrontament civil” i ells volen “seguir alimentant-lo”.

D’altra banda, Casado ha afirmat que “Espanya no té un problema amb el seu sistema polític”, però sí “un problema amb la seva esquerra”, que va “a la deriva”, perquè enforteix “als qui volen trencar Espanya” tirant-se “en mans dels radicalismes i secessionismes”.

També ha advertit que el president del Govern central, Pedro Sánchez, hagi arribat a la Moncloa evitant les urnes. “És molt greu que el socialista hagi acceptat que el seu camí cap al govern ja no passa per les urnes, però és conseqüència lògica del seu perillós joc de nostàlgia republicana”, ha manifestat.

Casado ha animat el seu partit davant un any en què hi haurà eleccions municipals, autonòmiques i europees, a les quals poden sumar-s’hi andaluses i catalanes -segons ha dit-, i generals: “Estem preparats per arribar un altre cop a les institucions, com més aviat millor”, ha conclòs.