Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El PP pren nota de l’èxit de VOX a Andalusia: “Lo mejor que le puede pasar a un latinoamericano es que su hija se case con un español”

“Per a moltes persones llatinoamericanes, el millor que els pot passar a la seva vida a Espanya és que la seva filla es casi amb un espanyol”. Són paraules del […]

Avatar
Agències 03/12/2018
Javier Maroto, en una imatge d'arxiu

“Per a moltes persones llatinoamericanes, el millor que els pot passar a la seva vida a Espanya és que la seva filla es casi amb un espanyol”. Són paraules del vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, parlant de la “integració” que -segons ell- han de dur a terme els migrants a l’Estat espanyol i la prova que els populars han pres nota de l’auge electoral de VOX a Andalusia.

Després de la irrupció dels d’extrema dreta al Parlament andalús, aquest dilluns, Maroto ha aprofitat per intensificar el seu discurs xenòfob i remarcar (com si estigués fora de la normalitat) que hi hagi matrimonis entre persones llatinoamericanes i espanyoles. De fet, tot just després d’assegurar que sota el prisma del PP “no cap” que algú pugui ser exclòs pel seu color de pell, ha assenyalat que sí “té un problema” qui ve a Espanya “només a cobrar ajudes socials o a posar en greu risc la convivència, o no accepta les lleis i la cultura occidental”. Arribat a aquest punt, Maroto ha tornat a destacar que el col·lectiu hispanoamericà a Espanya “ve amb l’objectiu de fer-ho de forma legal, ordenada i respectant la cultura i les nostres lleis occidentals”.