Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El PP ploriqueja perquè TMB s’ha negat a acceptar una campanya publicitària sobre el Dia de la Hispanitat en els autobusos

El regidor defensor de “la neutralitat en els espais públics” ha fet el ploricó per la decisió dels Transports Metropolitans de Barcelona

Agències 11/10/2021

El regidor del PP a Barcelona, Josep Bou, demanarà explicacions a Transports Metropolitans de Barcelona, perquè segons la seva opinió, s’ha vetat una campanya publicitària de l’entitat Catalunya Suma sobre el Dia de la Hispanitat.

Segons els populars, TMB no ha permès que es col·loquin els cartells de Catalunya Suma als autobusos públics i ho ha titllat d'”intolerable”. El líder del partit a l’Ajuntament, Josep Bou, ha criticat que TMB sí que hagi permès campanyes d’entitats com Òmnium Cultural i ha qualificat de “sectari” el criteri del consistori.

Val a dir, que Bou es contradiu en els seus arguments, ja que es va fer famós per ser un fidel escombriaire disposat “netejar el mobiliari públic”. En concret el setembre de 2020 va penjar un vídeo en què a favor de “la neutralitat dels espais públics i perquè l’Ajuntament sigui sent la casa de tots” va arrencar llaços grocs en suport als presos polítics.

El Dia de la Hispanitat per a moltes persones és ofensiu en tant que és la celebració del tret de sortida d’un dels majors genocidis ètnics i culturals de la història. No obstant això, Bou, que acostuma a tenir la pell molt fina en qualsevol acció que faci l’independentisme no ha vist críticament la commemoració del Dia de la Hispanitat.

D’aquesta manera, se li pot dir a Bou, que quan pugui, s’eixugui les llagrimetes i apliqui la seva recomanació sobre els llaços grocs al cartell del 12 d’octubre: “Si els volen col·locar, que els col·loquin a casa seva”.