Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El PP manté la decisió d’abstenir-se a la moció de censura de Vox: “No li donarem una victòria al Congrés al PSOE”

Feijóo subratlla que vol que siguin les urnes les que canviïn el govern espanyol

Agències 16/03/2023
Alberto Núñez Feijóo

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que manté la decisió d’abstenir-se a la moció de censura de Vox que es debatrà la setmana que ve. “No li donarem una victòria al Congrés al PSOE perquè el que volem és derrotar-lo a les urnes”, ha dit en una atenció als mitjans aquest dijous després de la presentació de la candidatura de l’economista Ramón Tamames.

En una roda de premsa, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha instat Feijóo a replantejar-s’ho esgrimint el contingut del discurs de Tamames, avançat per eldiario.es. “No compartim la decisió de presentar una moció de censura”, ha reiterat el líder del PP.

Feijóo ha insistit que “hi ha un partit molt content” amb aquesta “aparent moció de censura” i és “el PSOE” perquè li servirà per “aparentar unitat” del govern de coalició. “No donarem un triomf a un president que està derrotat davant l’opinió pública”, ha afirmat. Segons el president del PP, fins i tot Vox té “dubtes” sobre la moció que més que això serà un “dictamen” de Tamames.