Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El PP ja no dissimula i fitxa un referent de la ultradreta al País Basc

El PP de Biscaia ha incorporat a les seves llistes a l’ultra Yolanda Coucerio. El 2015, es va presentar a les municipals de Portugalete (Biscaia) amb el ‘Partido por la Libertad’ […]

Redacció
Redacció 23/12/2018
Yolanda Coucerio amb el líder d'extrema dreta Geert Wilders

El PP de Biscaia ha incorporat a les seves llistes a l’ultra Yolanda Coucerio. El 2015, es va presentar a les municipals de Portugalete (Biscaia) amb el ‘Partido por la Libertad’ -una formació d’extrema dreta vinculada als ultres de ‘Manos Limpias’- amb un discurs xenòfob (centrat en la islamofòbia) i ultranacionalista espanyol. El ‘Partido por la Libertad’ està ara en converses amb VOX per negociar la seva integració al partit de Santiago Abascal.

Tot i que ella diu clarament que no ha canviat ni un pèl la seva ideologia (es pot veure en la mena de publicacions que fa a les xarxes socials), els populars han decidit incorporar-la després de veure l’auge del partit ultradretà VOX en els darrers mesos a Espanya. Ella mateixa ha celebrat que el PP hagi “abandonat els seus complexos” des que Pablo Casado va passar a liderar-lo.

El seu marit, en canvi, sí que ha fet el pas a VOX. També militant de ‘Partido por la Libertad’,  Santiago Fontenla va ser també cap de la Falange al País Basc i secretari general a tota Espanya.