Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

El PP es mobilitza per reprimir l’acampada d’estudiants a Barcelona: demana a Colau que la desallotgi

Avui, mig miler d’estudiants han sortit al carrer per reclamar la “república dels treballadors i el jovent”

Avatar
Agències 31/10/2019
Josep Bou (PP) Fotofrafia: Marina Bou

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha demanat aquest dijous a l’alcaldessa, Ada Colau, que desallotgi l’acampada d’estudiants que des de dimecres s’ha instal·lat a la plaça Universitat. Bou creu que s’ha d’afrontar ja el problema per no allargar-lo en el temps. “La plaça Universitat no es pot convertir en un càmping independentista, tal i com va passar a plaça Catalunya i a plaça Sant Jaume, que ja van acollir acampades il·legals i que finalment van ser desallotjades”, ha dit. El regidor ha reclamat a Colau que no doni facilitats als que acampen sense permís “i de manera il·legal al carrer”.

També ha remarcat que l’Ajuntament va sancionar ‘Barcelona amb la Selecció’ per instal·lar pantalles a plaça Catalunya per seguir un partit de futbol d’Espanya, comparant això amb una protesta pacífica pels drets i llibertats. “Espero que ara sigui conseqüent i sancioni els acampats”, ha afegit.

Mig miler d’estudiants surten al carrer per reclamar la “república dels treballadors i el jovent”

Avui mateix, uns 500 estudiants, la majoria de Secundària, han sortit als carrers en la segona jornada de vaga als instituts i la quarta de vaga indefinida a les universitats. Amb el lema ”Per la república dels treballadors i el jovent. Som la revolució” els joves han sortit de la plaça d’Universitat on s’hi troba actualment l’acampada universitària i han acabat a la plaça de Sant Jaume. La portaveu de l’organització, Coral Latorre, ha defensat seguir ”impulsant” el moviment estudiantil i reclamar una vaga general de 48 hores per ”paralitzar” Catalunya. Latorre ha destacat que les manifestacions d’estudiants són ”massives” i ”pacífiques”.

Latorre ha denunciat la ”campanya de criminalització” amb ”calúmnies i falsificacions” que han patit els joves les darreres setmanes arran d’algunes protestes per la sentència del TS. Alhora, el SE també rebutja la violència policial. Anima però, als joves a seguir demostrat la voluntat de defensar ”la república dels treballadors i el jovent”. Per això, ha defensat seguir impulsant el moviment estudiantil als carrers però alhora, ha demanat incloure tots els col·lectius que omplen les accions de protesta. En aquest sentit, des del Sindicat d’Estudiants proposen que es convoqui una nova vaga general de 48 hores que ”paralitzi” el país com ja va passar el 18 d’octubre passat.

Amb crits de ”els carrers seran sempre nostres”, ”si no hi ha justícia, no fem classe”, ”la justícia no és cega, està de cara al sol” o ”si no hi ha solució, hi haurà revolució” i banderes estelades els joves han recorregut el centre de Barcelona. A la plaça de Catalunya, els manifestants han rebut el suport dels Bombers per la República, que els han animat a ser ”la cresta” de l’onada.

Els organitzadors havien habilitat un ”servei d’ordre” per evitar possibles aldarulls i han intentat fer un cordó sobretot al seu pas davant la Prefectura de Policia. Un petit grup ha llençat dos ous a les furgonetes dels agents però la marxa ha passat pacífica també per aquest punt. A la plaça Sant Jaume, la portaveu del Sindicat, Coral Latorre, ha cridat proclames contra la repressió, a favor de la independència i en defensa del moviment estudiantil.

Relacionats