Dilluns, 26 d'octubre de 2020 - Edició 823
La República

El PP demana aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya

“No podem deixar la política en mans dels Mossos”, ha dit l’eurodiputada popular Dolors Montserrat

Avatar
Agències 01/10/2019
Dolors Montserrat, en una imatge d'arxiu

L’eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha exigit aquest dimarts des de l’Eurocambra al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que apliqui la llei de seguretat nacional i que assumeixi el control dels Mossos d’Esquadra. “No podem deixar la política en mans dels Mossos”, ha dit Montserrat, després del relleu al capdavant del cos. A més, l’eurodiputada del PP també ha reclamat a Sánchez que trenqui tots els pactes amb partits independentistes, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. Sobre el posicionament dels populars en l’examen que Josep Borrell ha de passar davant l’Eurocambra per ser cap de la diplomàcia europea, l’eurodiputada del PP ha assegurat que avaluaran “tota la seva trajectòria política”, però ha assenyalat que seran “lleials a l’Estat i a Espanya”.

Pel que fa a les eleccions espanyoles del 10-N, Montserrat ha dit que el PP governarà si treu “un escó més” que el PSOE. “Som la força que pot unir tots els espanyols perquè Espanya sigui un país amb un govern estable i seriós”, ha remarcat Montserrat, que ha apuntat que són unes eleccions en les que hi ha “molt en joc”.

Martínez reivindica els Mossos com un cos “exemplar” i estimat malgrat “veus que volen contribuir a la crispació”

Al seu torn, el ja exdirector general de la Policia, Andreu Joan Martínez, ha enviat una carta per acomiadar-se dels Mossos d’Esquadra reivindicant-los com un cos “exemplar” i estimat tot i que hi hagi “veus dissonants que volen contribuir a la crispació”. Al seu parer, al darrere d’aquestes veus hi ha “alguns interessos”, però això no treu, ha dit, que la ciutadania reconegui el cos com “una de les institucions cabdals i més estimades del país”. Martínez ha assegurat que la decisió de dimitir ha estat “molt meditada i molt difícil d’adoptar”. “Entenent que és el millor pel cos, i lluny de fer-ho per interès personal, deixo el càrrec amb el convenciment que és la decisió més correcta”, ha afegit. També ha aprofitat per assegurar que està plenament convençut que el projecte que impulsa l’actual equip de la prefectura és “sòlid i de transformació a mig i llarg termini”.

Martínez ha assegurat que va acceptar la responsabilitat de dirigir el cos sabent que no seria una etapa fàcil i que el camí a recórrer estaria “ple d’obstacles”. Malgrat tot, ha assegurat que aquesta etapa ha estat un “privilegi que compensa amb escreix l’esforç, la feina i la responsabilitat esmerçada”. “Vostès són un cos policial exemplar. Una policia que evoluciona cada dia cap a la millora constant. Una policia moderna, democràtica, arrelada al territori i amb una cultura i una entitat pròpia que s’ha de preservar”, diu Martínez als agents, a qui anima a continuar treballant per garantir la seguretat i l’exercici lliure dels drets i les llibertats dels ciutadans.

Al seu parer, igual que la societat catalana avança, també el cos, “una de les columnes vertebrals de tota societat democràtica”, ha d’avançar al seu costat.

Relacionats