Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El PP de Tarragona denuncia davant la JEC la pancarta de suport als presos penjada a la façana de l’Ajuntament

|

- Publicitat -

El Partit Popular de Tarragona ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que requereixi a l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la retirada “immediata” de la pancarta de suport als presos independentistes que hi ha penjada a la façana de l’Ajuntament. Els populars han considerat que la pancarta “atempta frontalment contra el principi de neutralitat” de les administracions públiques i han advertit el batlle que no podrà “defugir la llei i les conseqüències del seu incompliment”. També han registrat una moció pel plenari del 30 de setembre demanant la retirada de la lona. A banda, han reclamat a la JEC que Ricomà comuniqui als funcionaris municipals que no poden lluir llaços grocs en l’exercici de les seves funcions.

Publicitat

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Tarragona, José Luís Martín, ha explicat que la pancarta vulnera el principi de neutralitat ideològica, igualtat i resolucions de diferents juntes electorals i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A més, Martín ha apuntat que Ricomà es pot arribar a convertir “en l’alcalde més sectari que ha tingut la ciutat de Tarragona” i en un “agitador social”, i l’ha advertit que si “incompleix la llei” haurà d’assumir les conseqüències.

D’altra banda els populars han presentat una moció per al plenari que s’ha de celebrar el 30 de setembre per demanar la retirada de la pancarta. En la sessió també es votarà un altre text, en aquest cas del PSC, que aposta per regular les façanes dels edificis municipals. Els socialistes volen que qualsevol element que es col·loqui s’hagi d’aprovar per una majoria qualificada de dos terços.

La decisió de penjar la pancarta es va aprovar al juliol gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, ja que hi va haver un empat a dotze vots per l’absència d’un regidor socialista. Hi van votar a favor ERC, Junts per Tarragona i la CUP. En Comú Podem, soci de govern d’ERC, es va abstenir, i el PSC, Ciutadans i PP hi van votar en contra.

Et pot interessar  La CUP acusa el PSC de voler "invisibilitzar-los" en denunciar a la JEC el seu acte d'inici de campanya a Tarragona

De cara a una futura votació, el vot dels dos regidors dels comuns serà clau per al futur d’aquest símbol. Si tots dos s’abstenen, els 13 regidors que sumen el PSC, Cs i PP s’imposaran als 12 que tenen ERC, JxTGN i la CUP, amb la qual cosa la pancarta ja no tindria el suport de la majoria del plenari. El govern municipal sempre ha manifestat que acatarà la decisió del plenari.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió