Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El PP col·loca un dels impulsors de les clavegueres de l’Estat com assessor a Castella i Lleó

Ignacio Cosidó, exsenador popular conegut pels seus missatges de Whatsapp on deixava clar que controlava la justícia “des del darrere”, cobrarà 4.000 euros mensuals per ser càrrec de confiança

Redacció 26/09/2019
Ignacio Cosidó, mà dreta de Jorge Fernández Díaz al ministeri d'Interior / Gobierno

La davallada de vots del Partit Popular a les eleccions municipals i espanyoles de la passada primavera va provocar un daltabaix a les finances de la formació liderada per Pablo Casado. A més, molts dirigents i assessors de les diferents institucions van perdre el seu lloc de feina. Un exemple és Ignacio Cosidó, antic senador del PP i mà dreta de Jorge Fernández Díaz al ministeri d’Interior durant l’etapa de Mariano Rajoy.

El gran públic coneix Cosidó per la seva implicació en un cas de manipulació judicial relacionat amb Manuel Marchena, el jutge que ha presidit la causa de l’1 d’octubre. Al mes de novembre, Partit Popular i PSOE van arribar a un acord perquè Marchena fos president del Consell del Poder Judicial.

Pocs dies abans d’oficialitzar-se el seu nomenament es van publicar missatges de Whatsapp, en els quals Cosidó vacil·lava de “controlar la justícia des del darrere”. Ara, després de no poder ser recol·locat com a senador autonòmic, la Junta de Castella i Lleó ha anunciat que Ignacio Cosidó serà designat tècnic assessor de l’executiu popular amb un sou de 4.000 mensuals.