Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El PP aprofita la crisi del taxi per demanar encara més competències pel Gobierno

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació presentarà una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè el sector del taxi “torni […]

Avatar
Agències 28/01/2019
Pablo Casado, líder del PP

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació presentarà una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè el sector del taxi “torni a estar regulat a nivell estatal” i perquè els taxistes deixin de tenir limitacions d’horari o de dies en què poden treballar. Els populars demanen que es creï el fons que proposen les VTC, pel qual aquest sector crearia un fons per recomprar les llicències dels taxistes.

Casado ha acusat el govern de Pedro Sánchez d’haver actuat amb “covardia” en deixar la qüestió a mans de les Comunitats Autònomes, i ha afirmat que la seva formació està a favor de la cohabitació dels dos sectors mitjançant la creació d’una bossa “que es pot anar pagant amb impostos al sector de les VTC per recomprar les llicències dels taxistes”.

Segons Casado, caldria que els taxis mantinguessin algunes de les prebendes actuals com que fossin els únics en disposar de parades a hospitals i estacions, però també “que es puguin recomprar les llicències”. Ha recordat que les demandes de les VTC poden generar indemnitzacions per valor de 4.000 milions d’euros per part de l’administració, però es podria evitar fent que les VTC recompressin les llicències.