Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El ple rebutja les esmenes a la totalitat i dona llum verda a la tramitació dels pressupostos

Els vots d’ERC i Junts en contra de les esmenes, sumats a l’abstenció dels comuns, han estat suficients per superar el debat a la totalitat

Avatar
Agències 22/11/2021
L'hemicicle del Parlament durant la intervenció al ple del conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, el 22 de novembre de 2021

Després de setmanes de picabaralles entre els grups, els pressupostos de la Generalitat per al 2022 han superat aquest dilluns el debat a la totalitat al Parlament. El ple ha donat llum verda a la tramitació dels comptes amb l’abstenció dels comuns, i ha rebutjat les esmenes a la totalitat dels grups de PSC-Units, Vox, CUP, Cs i PPC. Així, els pressupostos continuaran tramitant-se a la cambra, després que el president del Govern, Pere Aragonès, hagi tancat aquest matí un acord amb En Comú Podem.

El ple per debatre i votar els comptes està previst pel 23 de desembre, i si -com s’espera- la cambra els aprova, podran entrar en vigor l’1 de gener de l’any que ve, tal com es va comprometre Aragonès. Els vots d’ERC i Junts en contra de les esmenes a la totalitat, sumats a l’abstenció dels comuns, han estat suficients perquè els pressupostos superessin el debat a la totalitat.

Segons el reglament del Parlament, els comptes del Govern seguiran ara la tramitació en comissió. A més, es tenen per fixades la previsió d’ingressos i la despesa global màxima que resulta del projecte pressupostari presentat, i la distribució d’aquestes per seccions.