Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El ple d’Albalat dels Tarongers reprova el mossèn pels seus “discursos d’odi”

El rector del poble valencià justifica la violència masclista i considera que els homosexuals són uns malalts que s’han de tractar

Redacció 29/11/2022
Imatge del poble d'Albalat dels Tarongers

Polèmica al municipi d’Albalat dels Tarongers (Camp de Morvedre): el ple municipal reprovarà al rector de la parròquia “pels seus discursos d’odi”. Segons informa el diari valencià Levante-EMV, l’alcaldessa del poble, Maite Pérez (PSPV) ha declarat que “les seves homilies estan plenes de discursos xenòfobs, atacs a les dones i la vulneració dels drets més fonamentals, actituds contra les quals s’ha de tenir tolerància zero”.

Segons explica l’alcaldessa, “titlla de malalts als homosexuals, defensa la superioritat de l’home davant la dona justificant la violència de gènere […] i també diu barbaritats sobre l’abortament”. L’alcaldessa demana una disculpa “a totes les víctimes de la violència de gènere, a aquelles que estan a favor de la interrupció lliure de l’embaràs, a les que vesteixen com volen i no ho fan per provocar […], als homosexuals”.

Al proper ple municipal es sotmetrà a votació la reprovació del rector. Segons l’equip de govern municipal, desenes de veïns han fet arribar a l’Ajuntament les queixes sobre el comportament del sacerdot. Es dona la circumstància que el rector compta amb només 24 anys d’edat, mentre que manifesta unes idees molt retrògrades.

Altres testimonis els ha pogut recollir El Periódico de Aquí, que ha trobat veïns del municipi que han explicat que el rector “es referia a l’homosexualitat com una malaltia que requereix un tractament” i deia que ·a l’home se li’n pot anar la mà; que, si ho fa, és per a educar a les dones”.