Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

El personal de terra d’Iberia alerta que el conflicte es pot allargar si l’empresa no té voluntat d’acord

D’altra banda, els sindicats de Ryanair denuncien pressions de la direcció als treballadors per anul·lar la vaga

Avatar
Agències 30/08/2019
Passatgers a l'aeroport de Barcelona, El Prat

El president del comitè d’empresa d’Iberia, José Antonio Ramírez, no ha descartat noves mobilitzacions a partir del mes de setembre si la direcció de la companyia no mostra una voluntat real per assolir un acord que millori les condicions laborals dels treballadors a l’aeroport del Prat. En una atenció als mitjans per valorar la vaga, Ramírez ha reconegut que les negociacions amb la direcció “estan en un moment de ruptura” perquè “hi ha qui no s’atreveix a fer un pas decidit per solucionar els problemes”. El líder sindical, també ha deixat clar que la UGT no s’oposa a que altres sindicats formin part de la comissió de seguiment dels acords assolit a la taula de negociacions com reclama la direcció d’Iberia. Pel que fa al seguiment de la vaga, Ramírez l’ha xifrat en un 70% dels treballadors que no han estat cridats a fer serveis mínims, una dada molt allunyada del 15% de la companyia.

El president del comitè d’empresa d’Iberia ha assegurat que els treballadors han posat sobre la taula les xifres que demostren la precarietat de bona part de la plantilla i que l’acord, “encara que trigui”, arribarà perquè les seves reclamacions són legítimes. “El nombre de passatgers al Prat creix de forma sostinguda un 5% cada any i no hi ha plantilla suficient per atendre’ls en condicions”, ha recordat. En aquest sentit, el líder sindical ha deixat clar que pels treballadors de terra mantenir una vaga com la convocada aquest divendres i dissabte no és agradable perquè no volen perjudicar els usuaris, però també ha afirmat que és l’única eina de què disposen per forçar la direcció d’Iberia a millorar les condicions laborals dels seus treballadors. Aquí, tot i assegurar que estan disposats a seguir negociants, ha alertat que “la paciència té un límit” i ha emplaçat la companyia a actuar amb responsabilitat per posar punt i final al conflicte.

Ramírez ha recordat que la voluntat de la plantilla passa per trobar una solució a un conflicte que ja fa més d’un any que dura i que només la manca de voluntat negociadora de la direcció d’Iberia ho ha impedit. Aquí, el president del comitè d’empresa ha destacat que durant l’última reunió de mediació amb la mediació la Generalitat “va quedar clar” qui vol i qui no arribar a una entesa. Sobre la demanda de la companyia en el sentit que altres sindicats participin a la taula de seguiment dels acords assolits, Ramírez ha deixat clar que la UGT mai s’oposarà a que “altres sindicats formin part de la solució”. Això sí, ha criticat que aquest punt que Iberia va utilitzar com a justificació per no tancar un acord dimecres passat no es va tractar a la mediació.

Els sindicats de Ryanair denuncien pressions de la direcció als treballadors per anul·lar la vaga

El secretari general del sindicat USO Ryanair, Gustavo Silva, ha denunciat les pressions que està realitzant la direcció de la companyia per intentar anul·lar la vaga convocada pels tripulants de cabina durant 10 dies del mes de setembre. Silva ha explicat que la companyia ha penjat un vídeo en què demana als treballadors que pressionin els representants sindicals perquè no negociïn amb una convocatòria de vaga en les mediacions amb l’empresa. De tota manera, Silva ha assegurat que la plantilla “ja no es creu les mentides” perquè “la gent està al corrent de les actituds dèspotes”. Silva ha fet aquestes declaracions abans d’entrar en una reunió de mediació a Madrid amb l’empresa i la Direcció General del Treball. En ella el sindicat també ha demanat que el govern es posicioni i obligui a complir la legislació laboral espanyola.

Relacionats