Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El PEN Català denuncia l’ús partidista que ha fet Aliança Catalana d’un vídeo de Carme Junyent i en demana la retirada

La lingüista carrega contra Sílvia Orriols i la qualifica de “manipuladora i covarda” per utilitzar la seva imatge sense permís

|

- Publicitat -

El PEN Català denuncia l’ús partidista que ha fet el partit d’extrema dreta Aliança Catalana d’un vídeo de la coneguda lingüista Carme Junyent. Així mateix, la plataforma ha demanat al partit que el retiri de tots els seus canals.

Publicitat

La reclamació arriba després que la lingüista acusés la guanyadora de les eleccions a Ripoll, Sílvia Orriols, d’Aliança Catalana, de “manipuladora i covarda” perquè va utilitzar sense autorització la seva imatge en un vídeo promocional del partit i després de demanar-li que la retirés no ho va fer ni es va disculpar. El PEN Català ha expressat la seva repulsa a “l’ús partidista i criminal que ha fet el partit feixista Aliança Catalana de les opinions que va emetre la lingüista en un context que no té res a veure” amb el que defensa el partit.

Junyent carrega contra Orriols i es desmarca totalment d’Aliança Catalana

El PEN Català considera que el dret a la llibertat d’expressió queda “greument tocat quan l’opinió d’algú és utilitzada per justificar el feixisme. I, pitjor encara, quan no es comparteix aquesta ideologia que ha causat tant de mal a Europa”. És encara més greu, “fer cas omís a la petició de retirar aquestes imatges malgrat que Junyent ho ha demanat en repetides ocasions”.

En una piulada d’aquest dimarts, Junyent va escriure que Orriols és “una manipuladora i una covarda. És una manipuladora perquè va utilitzar sense autorització la meva imatge en un vídeo promocional del seu partit”. La lingüista destaca que aquest vídeo la va perjudicar molt.

“Tot i haver-m’hi adreçat perquè en tragués la meva imatge, ni va rectificar, ni es va disculpar i ni tan sols em va contestar. Per això dic que és una covarda”, critica. En aquest context, Junyent ha volgut deixar molt clar que no té “res —res— a veure amb ells”.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial