Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El PEN Català creu que la denúncia d’Abogados Cristianos contra el gag de TV3 atempta contra la llibertat d’expressió

El col·lectiu creu que l’activitat d’aquests lletrats es basa en una "persecució ideològica sistemàtica"

|

- Publicitat -

El PEN Català ha assegurat aquest dijous que l’admissió a tràmit de la denúncia d’Abogados Cristianos contra el programa ‘Està passant’ de TV3 pel gag de la Verge del Rocío és “impròpia” d’un Estat laic que respecti les llibertats i que atempta contra el dret a la llibertat d’expressió. En un comunicat, han denunciat la persecució d’Abogados Cristianos cap a humoristes, artistes, feministes i activistes i han constat que té voluntat de dissuadir-los. “Les seves accions impulsen l’autocensura i dificulten espais de debat i reflexió”, han plantejat.

Publicitat

També han afegit que l’activitat d’aquests advocats “vulnera els drets humans fonamentals perquè es basa en una persecució ideològica sistemàtica de l’art en totes les seves formes”. També han defensat que la persecució penal de suposats delictes com l’ofensa als sentiments religiosos és “anacrònica i inacceptable”.”L’humor i la sàtira han estat, i han de ser, sempre expressions de la creació artística i el seu exercici ha d’estar protegit per la llibertat d’expressió”, han insistit.

El PEN Català ha lamentat que es produeixi un “clima de creixent repressió de la dissidència”.”El mateix clima que explica l’exili de Valtònyc i l’empresonament de Pablo Hasél o el proper judici a científics per participar en protestes pacífiques lligades a l’emergència climàtica”, han concretat.

Et pot interessar  Joel Díaz i dos coneguts actors de TV3 protagonitzen el vídeo de la campanya electoral de la CUP
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió