Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El PDeCat s’obre a un acord sobre pressupostos i trenca definitivament amb JxCat i no votarà la seva esmena a la totalitat

La decisió facilita la seva aprovació al govern de Sánchez (PSOE-Podemos) que amb el suport de Ciudadanos no necessita els vots d’ERC

Redacció 05/11/2020
Pla mitjà de la reunió de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d'estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, amb el portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, en la ronda de consultes sobre PGE el 5 de novembre del 2020 (horitzontal)

Ferran Bel: “No entenc què aporta als catalans intentar boicotejar d’entrada la negociació”

El diputat del PDeCAT Feran Bel ha obert la porta aquest dijous a donar suport “directe o indirecte” als pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2021 si la seva formació assoleix un acord amb el govern de Pedro Sánchez, però ha advertit que veu “marge de millora” als comptes a través d’esmenes. Bel ha advertit que aquest fet no es pot interpretar encara com un ‘sí’ o una abstenció als comptes per part dels seus quatre diputats. En tot cas ha afirmat que el representants del PDeCat no donaran suport a l’esmena a la totalitat que ha anunciat JxCat, com tampoc les del PP i Vox. “Jo sincerament no entenc que aporta als catalans intentar boicotejar d’entrada la negociació dels pressupostos”, ha dit en roda de premsa al Congrés.

El PDeCAT torna a la vella política de peix al cova

Bel ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i amb el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, de qui ha vist voluntat d’entesa per assolir acords. “No presentarem esmena a la totalitat perquè ens instal·laríem al ‘no a tot'”, ha afirmat.

El PDeCat ja va anunciar el passat dimarts que no presentaria una esmena a la totalitat dels comptes. Fer-ho, ha apuntat, seria “una irresponsabilitat” en plena pandèmia.

Bel ha apuntat que no veu cap utilitat a l’esmena a la totalitat que ha anunciat aquest dijous la portaveu de JxCat, Laura Borràs, perquè “l’alternativa és continuar amb els pressupostos del 2018 del PP”.