Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El PDeCAT nega haver endossat a Junts les despeses de la defensa de Turull, Rull i Forn

La Vanguardia assegura que el partit va traspassar les factures a Junts després que els presos s’afiliessin a aquesta formació

Agències 20/01/2021
El president del PDeCAT, David Bonvehí, en roda de premsa a la seu del partit.

EL PDeCAT ha negat aquest dimecres “haver endossat a cap partit” les despeses derivades de la defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, presos independentistes que actualment militen a JxCat.

Així ho recullen en una anotació en el seu compte de Twitter després que ‘La Vanguardia’ hagi assegurat que el PDeCAT “ha endossat la factura” d’aquesta defensa a JxCat.

Alguns dels lletrats que van pertànyer al partit hereu de Convergència també asseguren que continuen sense cobrar les minutes derivades del procés judicial. “Des de l’inici del procés hem pagat més de dos milions d’euros en la defensa jurídica d’associats del partit”, destaca el partit de David Bonvehí. També anuncien que publicaran un comunicat amb tots els detalls “en favor de la transparència i de l’honorabilitat del partit”.

Segons la informació de La Vanguardia el PDeCAT s’havia fet càrrec d’aquestes despeses fins que els tres presos es van afiliar a Junts, i que aquesta formació ha sssumit les noves factures més les de la defensa de Jordi Sánchez, secretari general de Junts. Segons el rotatiu els presos, que en alguns casos són amics dels seus defensors, viuen la situació amb incomoditat. El traspàs d’aquestes factures no ha estat exempt de tensions. I afegeix que el PDeCAT va pactar amb els advocats un calendari amb els advocats per pagar el que encara els deu.