Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

El PDeCAT inicia dilluns el debat sobre el futur del partit amb la relació amb la Crida damunt la taula

|

- Publicitat -
El PDeCAT inicia dilluns que ve el procés assembleari territorial que debatrà, fins el 20 de setembre, el futur del partit. El seu president, David Bonvehí, ha explicat -en una roda de premsa d’aquest dijous a la tarda- que els associats es podran posicionar sobre la relació amb la Crida. La direcció del PDeCAT evitarà concretar preguntes per donar total protagonisme a les seves bases. Aquest debat “franc i obert” tindrà per lema ‘Encarem el futur’ i se centrarà en debatre sobre la utilitat dels partits avui dia, el futur del PDeCAT, i el projecte independentista. D’altra banda, Bonvehí ha demanat evitar debats “simplistes”, i aposta per combinar una confrontació democràtica “a tots els nivells” i l’estratègia del diàleg.

Bonvehí ha insistit que l’executiva no donarà directrius sobre el contingut del debat, que moderarà un militant de base a cada comarca. Els associats reflexionaran sobre com s’imaginen el PDeCAT i, després d’elaborar-ne unes conclusions, Bonvehí espera abordar la reordenació de l’espai amb JxCat. “Veurem en quins punts estem en comú i en quins cal negociar”. De fet, el president del partit ja ha admès que “no necessàriament” les conclusions que es derivin del procés intern del PDeCAT han de ser les mateixes que s’assumeixin des de JxCat o la Crida. Bonvehí vol parlar amb Carles Puigdemont els propers dies, un cop el procés intern ja estigui “avançat”.

Pel que fa a la discussió sobre la confrontació i el diàleg, Bonvehí ha subratllat que el camí cap a la independència és “tan gran i important” que cal superar debats “simplistes”. “Necessitem un cert grau de confrontació a tots els nivells, en primer lloc democràtic, però després també necessitarem diàleg intern a Catalunya, amb l’Estat i a Europa”, ha argumentat. Bonvehí aposta per combinar les dues estratègies.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut