Dijous, 28 d'octubre de 2021 - Edició 1190
La República

El PDeCAT en liquidació: Els senadors abandonen el partit i marxen amb Puigdemont

La desaparició del partit de Bonvehi pot ser qüestió de dies

Redacció
Redacció 29/08/2020
Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat, el 25 de juliol de 2020 (Horitzontal)

Puigdemont aconsegueix el que volia, la desaparició del PDeCAT

Els responsables segurament del pitjor error de Puigdemont, no evitar el pacte a la Diputació de Barcelona amb el PSC, veuen com el partit entre en liquidació. La fugida de militants i càrrecs no s’atura, el que els aboca a la seva desaparició.

Amb missatges semblants, “M’acabo de donar de baixa com a associat del PDeCAT, juntament amb els meus companys i companyes del grup parlamentari de

@JuntsXCat al Senat, x les decisions preses per l’executiva” que no s’adapten al mandat de l’Assemblea ni del Consell Nacional de “transitar cap a JxCat”. Els cinc senadors del PDeCAT han estripat el carnet del partit i es queden amb JuntsxCat amb el president Pugidemont.

Veuen “intolerable” que la formació liderada per Bonvehí hagi dut Junts per Catalunya als tribunals

 

Tots els senadors del grup parlamentari de JxCat al Senat s’han donat de baixa del PDeCAT perquè no comparteixen la “deriva” que està prenent la formació. Segons han fet públic en un comunicat, Josep Lluís Cleries, Mayte Rivero, Josep Maria Cervera, Josep Maria Matamala i Assumpció Castellví abandonen el partit perquè, asseguren, no respecta els acords presos a la darrera Assemblea Nacional i al Consell Nacional en què es va pactar “transitar cap a Junts per Catalunya”. En aquest sentit, consideren “intolerable” que el PDeCAT, liderat per David Bonvehí, hagi dut JxCat als tribunals per la pugna per la marca ‘Junts’. Els senadors critiquen que el partit ha tirat endavant la denúncia sense consultar-los-hi.

 

“Creiem que, en un partit polític democràtic, els seus membres han de ser partícips de les seves decisions i, sobretot, quan són tan especials i delicades com aquesta”, remarquen els senadors de JxCat que han estripat el carnet del PDeCat, que asseguren que seguiran “treballant per Catalunya i la seva gent al costat del president Puigdemont”.