Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El partit independentista que pacti amb el PSC acata la llei espanyola

Ho confirma Gay al rebutjar un alcalde que posi la ciutat al servei de l’independentisme o que lideri amb “fórmules populistes”

Redacció 19/03/2023
Jaume Collboni saluda altres càrrecs del PSC amb la tinenta d'alcaldia Laia Bonet al darrere Data de publicació: dilluns 23 de gener del 2023, 12:59 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

La número 2 de Collboni assegura que el PSC sempre apostarà per un govern progressista i espanyolista

La delegada del govern espanyol a Catalunya i número dos de Jaume Collboni en les properes eleccions a Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha rebutjat en una entrevista al diari ‘El Periódico’ un alcalde que “posi la ciutat al servei de l’independentisme”, però també un que lideri la ciutat amb “fórmules populistes”. En preguntar-li si el PSC pot entendre’s amb Xavier Trias ha respost: “El PSC sempre apostarà per un govern progressista i amb polítiques progressistes”. Gay ha alertat que Barcelona lidera les ciutats espanyoles amb major índex d’ocupacions delinqüencials. “Els lloguers segueixen desorbitats i s’han donat peu a fórmules conflictives i delinqüencials d’exercir ocupacions”, ha retret.

 

En aquest sentit, ha remarcat que sobre la mesa del PSOE hi ha una modificació legislativa per alleugerir el temps de desallotjament, i ha insistit que les dades a Barcelona són “realment alarmants”.

 

Pel que fa a les superilles, ha considerat una “absoluta irresponsabilitat” plantejar una inversió de 1.100 MEUR quan no s’ha resolt el problema de l’accés a l’habitatge. “De res em serveix pacificar els carrers perquè no hi hagi trànsit al matí si després s’omplen de bars i soroll a les nits”, ha indicat Gay, que ha apostat per aturar el projecte, avaluar l’impacte i veure com es pot equilibrar l’aposta per la pacificació amb la mobilitat.

 

En preguntar-li sobre els creuers, ha reconegut que cal valorar l’impacte mediambiental que generen, però ha afegit que no es pot oblidar que “Barcelona viu del turisme i cal prioritzar el creixement econòmic”. “No comparteixo la política dràstica d’eliminar els creuers”, ha conclòs.