Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Parlament constituirà una comissió d’investigació sobre l’1-O a petició de CUP, JxCat, ERC i comuns

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la CUP i que es registrarà en els propers dies de manera conjunta amb JxCat, ERC i comuns. Per tant, tirarà endavant amb tota seguretat

Agències 19/07/2019
Agents de la policia espanyola, l'1-O

El Parlament constituirà una comissió d’investigació sobre l’1-O amb l’objectiu d’analitzar la “repressió” de l’Estat i la “vulneració dels drets fonamentals”. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la CUP i que es registrarà en els propers dies de manera conjunta amb JxCat, ERC i comuns. Per tant, la iniciativa tirarà endavant amb tota seguretat. Segons informa la CUP en un comunicat, els continguts bàsics de la comissió d’investigació haurien de ser la documentació de la “violència institucional”, determinar-ne els responsables polítics i administratius, així com estudiar els “danys” i les seves conseqüències.

Segons el reglament del Parlament, una comissió d’investigació s’ha de crear quan és demanada per una tercera part dels diputats o tres grups parlamentaris. En cas que ho demanessin dos grups o una cinquena part dels diputats, la proposta s’hauria de sotmetre a la votació del ple del Parlament.