Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

El Parlament aparca la regularització de les dietes dels diputats per manca d’acord polític

|

- Publicitat -

El Parlament ha decidit aparcar, de moment, la regularització de les polèmiques dietes lliures d’impostos dels diputats. Segons fonts parlamentàries, la manca d’acord polític fa que no es pugui culminar aquest compromís, adquirit fa un any, perquè el 100% de les dietes passessin a tributar. La cambra espera tornar a planificar la situació a llarg termini, en cas que els grups arribin a una entesa.

Publicitat

Una mensualitat de les dietes sí que tributaria

El Parlament prepara un pressupost per al 2023 d’un total de 67 MEUR. La xifra representa un increment del 2,13% respecte als comptes del 2022. La cambra preveu presentar la proposta de pressupost a la Mesa ampliada del 29 de setembre, i aprovar-lo al ple previst pel 18 i 19 d’octubre. S’hi afegeix, com a novetat, que una mensualitat de les dietes sí que passi a tributar. Això representa una quantia d’entre 1.400 i 2.000 € anuals aproximats per a cada diputat, segons fonts parlamentàries.

El pressupost actual, el de 2022, és de 65.557.804,73 euros. El ple el va aprovar el 7 d’octubre, per 102 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat i Cs), 28 en contra (Vox, CUP i ECP) i 3 abstencions (PPC). L’hemicicle també va donar llum verda aleshores als pressupostos del Consell de Garanties Estatutàries, de la Sindicatura de Comptes i del Síndic de Greuges. Aquests tres, junt amb el pressupost del Parlament, s’incorporen als pressupostos de la Generalitat.

Et pot interessar  Aliança Catalana irromp al Parlament a remolc de conspiracions de les extremes dretes europees, segons els experts
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut