Dissabte, 31 d'octubre de 2020 - Edició 828
La República

El Papa crida al “diàleg” i la “pau” a tots els països que “tenen problemes, Espanya també”

El sant pontifici considera “millor posar les coses en perspectiva ” perquè els problemes “puguin ser resolts”

Avatar
Agències 27/11/2019
Pope Francis is seen during the last day of the four-day meeting on the global sexual abuse crisis, at the Vatican, February 24, 2019, in this screen grab taken from video. CTV via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVES

El Papa preocupat per la situació de no diàleg d’Espanya vers el conflicte política català

El papa Francesc ha fet una crida al “diàleg” i la “pau” a tots els països del món que “tenen problemes, Espanya també”. El màxim responsable de l’església catòlica ho ha dit al vol de tornada del viatge oficial al Japó, on ha ofert una roda de premsa. Els mitjans oficials del Vaticà recullen que a una qüestió a l’entorn de Hong Kong, el Papa ha fet una reflexió més àmplia destacant que no és només en aquesta zona del planeta on hi ha problemes. “Pensi en Xile, pensi en França, la democràtica França: un any d’armilles grogues”, ha dit. “Pensi en Nicaragua, i en altres països de l’Amèrica Llatina que tenen problemes com aquest, i fins i tot alguns països europeus. És general. I com ho veu la Santa Seu? Fa una crida al diàleg, a la pau”.

Aprofundint en la resposta, Francesc ha afirmat que no es tracta només de Hong Kong, sinó que hi ha “diverses situacions problemàtiques” que no era “capaç d’avaluar en aquest moment”. I ha afegit: “Jo respecto la pau i demano que hi hagi pau en tots aquests països que tenen problemes, Espanya també. És millor posar les coses en perspectiva i fer una crida al diàleg, a la pau, de manera que els problemes puguin ser resolts”.

El papa Francesc no ha mostrat mai una postura ni oficial ni oficiosa a l’entorn del conflicte entre Espanya i Catalunya, i aquesta vegada tampoc ha fet esment a la qüestió catalana. La menció als “problemes” d’Espanya l’ha fet en el marc d’una pregunta sobre la situació a Hong Kong, on els manifestants sí han establert paral·lelismes en alguna ocasió entre la seva causa i la catalana, tal com també ha passat a Catalunya durant les manifestacions contra la sentència de l’1-O.

Relacionats