Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El Pantà de Vinçà recupera les seves reserves

El Pantà de Vinçà (Conflent) ja conté 21 hectòmetres cúbics, la qual cosa el situa al 84% de la seva capacitat

|

- Publicitat -

El Pantà de Vinçà, ubicat al Conflent, és una presa situada sobre el curs de la Tet. La seva capacitat és de 25 hectòmetres cúbics. Es tracta d’un embassament de petites dimensions, comparats amb els 165 hectòmetres cúbics de Sau, els 233 de Susqueda o els 1.530 de Mequinensa.

Publicitat

Segons informa France Bleu Roussillon, el Pantà de Vinçà ja conté 21 hectòmetres cúbics, la qual cosa el situa al 84% de la seva capacitat. La previsió de pluges per a aquest proper cap de setmana podria fer que completés la seva capacitat. Aquesta notícia és especialment positiva pel sector agrícola, que podrà veure augmentat el topall en les limitacions de l’ús d’aigua per al rec. També se’n beneficiaran els municipis propers que utilitzen l’aigua d’aquest embassament.

En declaracions a l’esmentat mitjà, David Massot, president del canal de Tuïr, ha explicat que “és cert que és una gran notícia, més aviat inesperada. Ens hem beneficiat d’aquestes tempestes a la muntanya, però també és  fruit de l’esforç de tota la professió. Hem anat estalviant en el reg que va permetre omplir la presa amb més rapidesa.Ara, veurem si és possible alliberar una mica més els canals per tal de reomplir també els nivells freàtics superficials. Però compte, no ens acomiaden d’aquesta situació. No obstant això, el nivell dels aqüífers profunds continua essent motiu de preocupació, i encara estem en una situació delicada. Per tant, hem de continuar gestionant aquest recurs amb la màxima precisió per a tothom”.

Les pluges que es preveuen per aquest cap de setmana haurien de permetre alliberar aigua riu avall per augmentar el cabal de la Tet i que se’n puguin beneficiar altres canals de regants. 

Et pot interessar  Els Mossos creuen que la sequera ha evitat que la producció de marihuana a Ponent fos enguany molt més elevada

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió