Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El PACMA posa contra les cordes Colau

PACMA ha lliurat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona 230.000 signatures per demanar justícia per a la gossa Sota, abatuda pel tret d’un agent de la Guàrdia Urbana al carrer […]

Redacció
Redacció 31/12/2018
Europa Press

PACMA ha lliurat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona 230.000 signatures per demanar justícia per a la gossa Sota, abatuda pel tret d’un agent de la Guàrdia Urbana al carrer el 18 de desembre.

En un comunicat, el partit animalista ha criticat que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensés l’actuació policial “sense si més no tenir oberta la investigació”, i ha demanat que s’expulsi a l’agent si es demostra que va haver-hi abús de poder.

El portaveu de PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, ha reclamat la depuració de responsabilitats polítiques “tant de l’agent com del seu responsable, i que s’implementin d’una vegada els protocols d’actuació específica per a casos amb animals” que el seu partit porta anys reclamant.

D’altra banda, s’ha de recordar que la manifestació en contra l’actuació de la Guàrdia Urbana, el dia 22 de desembre a plaça Espanya va acabar amb càrregues policials i cinc detinguts. El Grup Suport Detinguts Sota, ha denunciat a les xarxes socials la desproporció de l’actuació dels cossos policials, alhora que va organitzar el dia 29 d’aquest mes una manifestació contra tals abusos als manifestants.