Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El nou cap de la Policia Nacional a Catalunya lloa la brutalitat de l’1-O

En un acte on hi havia el cap dels Mossos, Miquel Esquius

|

- Publicitat -

El cap del Cos Nacional de Policia a Catalunya, José Antonio Togores, ha mostrat el seu “reconeixement” als policies del CNP que van actuar “en ocasió de la greu situació de l’any passat”, en referència a l’1-O. Durant la celebració del Dia del Cos Nacional de Policia, que s’ha celebrat al Fòrum de Barcelona, ha destacat que els agents estaran sempre “disposats i preparats” per complir “les lleis i disposicions judicials”.

Publicitat

L’acte ha estat presidit per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha fet una crida a restituir “la confiança plena entre institucions, ciutadania i forces i cossos de seguretat de l’estat”. Durant la seva intervenció en un acte on hi havia el cap dels Mossos, Miquel Esquius, Cunillera ha destacat la necessitat de la coordinació i ha felicitat els Mossos d’Esquadra per l’entrada al CITCO. Cunillera ha destacat “la vocació de servei a la ciutadania” dels agents policials i ha incidit especialment en les tasques de coordinació entre els cossos, en especial les dels últims mesos. “La coordinació és una de les principals bases d’actuació policial”, ha exposat.

Durant l’acte, on s’han imposat 161 condecoracions al mèrit policial i 27 plaques a institucions i entitats, Togores, que va prendre possessió del càrrec fa dos mesos, ha fet balanç de les principals actuacions del CNP. El cap del CNP a Catalunya ha explicat que el cos ha controlat més de 3.000 passatgers i 4.000 vaixells al Port de Barcelona, i 9 milions de passatgers a l’Aeroport de Barcelona-El Prat. També ha indicat que aquest any s’han expedit 1,4 milions de DNI i passaports i 200.000 documents d’identitat d’estrangers.Ha afegit que s’han investigat 79 grups criminals organitzats i se n’han desarticulat 43. Amb la col·laboració amb altres cossos de seguretat ha destacat que han detingut a més de mil persones, i han intervingut 3.300 quilos de cocaïna i 29 d’heroïna. També s’han desarticulat vuit grups organitzats de tràfic d’éssers humans i s’han materialitzat 290 expulsions de ciutadans multireincidents, amb un increment de més del 9% en relació amb el mateix període de l’any passat. També han atès 6.000 sol·licituds d’asil, un 61% més. Finalment, també han detingut sis persones com integrants de Daesh o per un delicte d’enaltiment del terrorisme.

Et pot interessar  VIDEO | Els Mossos van identificar forçosament tres manifestants de l'Esquerra Independentista
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió