Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

El negoci que el ministre vol legislar: “Venc boli Bic i de regal una entrada de tribuna”

El Ministeri de Cultura i les comunitats autònomes han aprovat aquest dimarts que es legisli a nivell estatal sobre la revenda telemàtica d’entrades. La Conferència Sectorial de Cultura ha validat […]

Redacció
Redacció 31/10/2018
Primer pla del Ministre de Cultura, José Guirao, atenent els mitjans des de la Setmana del Llibre en Català / ACN

El Ministeri de Cultura i les comunitats autònomes han aprovat aquest dimarts que es legisli a nivell estatal sobre la revenda telemàtica d’entrades. La Conferència Sectorial de Cultura ha validat un informe que proposa, entre altres, prohibir la revenda “habitual” (lucrativa) d’entrades i establir un règim sancionador, obligar a emetre entrades nominals en concerts massius o oferir informació pre contractual. Amb tot, el ministre de Cultura, José Guirao, ha aclarit que encara no s’ha pres cap decisió respecte “totes les opcions possibles” i s’ha mostrat partidari d’evitar “mesures radicals”, ha dit, com la prohibició de la revenda.

El ple de la Conferència Sectorial de Cultura (que reuneix el Ministeri amb els representants sectorials de les comunitats autònomes) ha aprovat que es legisli a nivell estatal (via Llei o Decret) sobre la revenda d’entrades per espectacles.

La decisió es basa en un informe, conegut aquest mateix dimarts, elaborat per una comissió d’estudi de la Conferència. El text senyala que actualment existeix una normativa “insuficient, fragmentària i confosa” en la matèria, i que tant a nivell autonòmic com estatal no està concebuda per un “context telemàtic”.

L’informe validat per la Conferència en base al qual s’hauria de legislar contempla quatre opcions “d’intervenció normativa”: establir obligacions d’informació precontractual aplicables a les empreses de revenda; imposar l’obligació al promotor d’emetre entrades nominals en casos de grans espectacles; fixar un règim d’intervenció administrativa sobre les activitats e venda i revenda telemàtica d’entrades; i prohibir la revenda habitual, establir un règim sancionador i un sistema de control informàtic que garanteixi la traçabilitat de les entrades.

No obstant això, el ministre Guirao s’ha mostrat partidari d’evitar “mesures radicals”, ha dit, com la prohibició de la revenda. Ha deixat clar que no s’ha pres cap decisió de totes les opcions possibles sobre la revenda “perquè dins d’algunes comunitats autònomes que ja han legislat sobre aquest tema en el seu àmbit autonòmic: hi ha des de la prohibició total de revenda, com passa en altres països, com els que no hi estan d’acord”.

Relacionats