Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

El Ministeri de Defensa reconeix la presència de militars espanyols bevent alcohol a Vilafranca

La notícia publicada en primícia a @LaRepublicaCAT ha augmentat la indignació en ple estat de setge que pateix Catalunya i ha deixat retratats a tots aquells que asseguraven que era falsa

Redacció 29/09/2019

[Imatges] Estat de setge: l’exèrcit espanyol es passeja metralleta en mà per Vilafranca

Aquesta va ser la notícia publicada ahir a La República i que va generar la lògica indignació i estupefacció de la ciutadania. També es va poder constatar el silenci en els grans mitjans sobre aquest fet vergonyós i l’aparició d’una allau d’unionistes intentant difamar i desmentir la notícia amb hilarants teories sobre si es tractava d’un comiat de solter o un grup d’amics practicant el joc de Pintball o Airsoft.com. Fins i tot, el diari Sport, en una fita més del desprestigi de la premsa esportiva espanyola, se’n va fer ressò ficant la pota fins al fons.

També, diferents trolls a les xarxes, principalment nacionalistes espanyols, van intoxicar i malparlar de la notícia i sobre aquest mitjà. Una reacció típica fruit de la ràbia i impotència sobre una notícia vergonyant i que torna a dilapidar la imatge d’Espanya, a la qual defensen sense escrúpols.

La notícia de La República ha aconseguit que el ministeri de Defensa es pronunciï

Després de la publicació de la notícia i la seva viralitat, avui ho confirmen diferents mitjans de comunicació i el propi Ministeri de Defensa que obrirà una investigació. El mateix consistori de Vilafranca del Penedès demanarà explicacions per uns fets que es consideren greus i que podrien generar tensions entre la població.