Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El menyspreable tuit de Girauta que vol vincular els presos polítics amb l’assassinat d’una parella en mans de l’ISIS

El diari nord-americà ‘The New York Times’ publicava, el passat 7 d’agost, la història d’una parella assassinada en mans de l’Estat Islàmic quan recorria el món en bicicleta. Avui, aquest […]

Redacció 16/08/2018
Juan Carlos Girauta

El diari nord-americà ‘The New York Times’ publicava, el passat 7 d’agost, la història d’una parella assassinada en mans de l’Estat Islàmic quan recorria el món en bicicleta. Avui, aquest article ha estat difós a Twitter pel portaveu de Ciudadanos al Congrés espanyol, Juan Carlos Girauta, i els comentaris que hi ha afegit no han agradat a molts usuaris de la xarxa.

I és que Girauta ha fet una caricatura de mal gust per presentar la història de la parella. Els descriu com una “pareja de vegano y vegetariana, graduados por Georgetown, funcionarios en Washington” que “deciden recorrer el mundo en bici” i “persuadidos de que el mal no existe, de que es un concepto fabricado para enfrentarse a la complejidad, se van a ver a ISIS. Los matan”. El seu intent de deixar-los com una mena d’estereotip del  ‘progre’ naïf que no toca de peus a terra ha aixecat molta polseguera a la xarxa.

Però allò que més ha indignat els usuaris de Twitter és el fet que Girauta hagi afegit -amb intencions malicioses- una fotografia del noi quan va passar per Catalunya durant la seva travessia. “Aquí está él a su paso por España”, escriu amb la imatge on se’l veu al davant d’un mur amb la inscripció “llibertat presos polítics”. “Està intentant relacionar la pancarta de presos polítics amb l’assassinat per part de l’ISIS? És això? No crec que sigui tan demagog”, li retreu un usuari a Twitter al qual ell no ha contestat.