Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El llançament del primer nanosatèl·lit de la Generalitat s’ajorna 24 hores per raons tècniques

L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya afirma que no és cap anomalia i que l’Enxaneta es posarà en òrbita demà

Redacció 20/03/2021
Una pantalla al CosmoCaixa informa que s'ha posposat el llançament de primer satèl·lit de la Generalitat el 20 de març del 2021 | ACN

El llançament del primer nanosatèl·lit de la Generalitat s’ha ajornat 24 hores per raons tècniques. El nanosatèl·lit, batejat com a ‘Enxaneta’, havia de posar-se en òrbita a les 7.07, hora catalana, des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan. Faltava poc més de mitja hora per enlairar-lo quan des de la base han comunicat que es posposava. Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, ha explicat que la cancel·lació fins a demà no és una “anomalia”: “Tots els ‘checks’ estaven en verd, algun ha sortit incorrecte i per precaució es cancel·la i s’endarrereix el llançament fins que es fan comprovacions”. “No canvia res, el que havia de passar el 20 de març passarà el 21 de març”, ha afegit.

Ni que sigui en to d’ironia, es pot afegir que la incidència arriba quan Espanya ha volgut fer seu l’esdeveniment, com informava La República i ho comentava irònicament el conseller Puigneró.