Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

El jutge envia a presó el líder de Vox a Lleida

El titular del jutjat d’instrucció numéro 3 de Lleida ha enviat a presó José Antonio Ortiz Cambray, dirigent local de Vox, per un cas de presumptes abusos sexuals a persones […]

Avatar
Agències 08/03/2019
El líder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, sortint a l'oficina de l'Equip d'Atenció a la Víctima del delicte (EATAV), a Lleida, i entrant al cotxe dels Mossos / ACN

El titular del jutjat d’instrucció numéro 3 de Lleida ha enviat a presó José Antonio Ortiz Cambray, dirigent local de Vox, per un cas de presumptes abusos sexuals a persones amb discapacitat. La detenció va tenir lloc arran d’una denúncia de les víctimes, d’uns 30 anys, que estan tutelades per la Fundació Alosa de Lleida.

L’exlíder de Vox a Lleida ha passat aquest divendres a disposició judicial després que els Mossos d’Esquadra hagin esgotat el màxim legal de 72 hores sota custòdia per seguir investigant els fets. La policia ha analitzat l’ordinador i el mòbil de José Antonio Ortiz per trobar proves que l’incriminin com ara imatges de contingut sexual. La magistrada del jutjat d’instrucció número 3 ha decidit enviar-lo a presó sense fiança.

Ahir dijous i encara sota custodia policial Ortiz va ser traslladat molt a prop dels jutjats del Canyeret. Va assistir a la compareixença d’una de les suposades víctimes a l’EATAV. Ho va fer darrer un vidre que facilita la intimitat i la seguretat de la víctima. La compareixença és una prova i la seva declaració es va fer seguint el protocol de la càmera de Gesell, de forma que no hi va haver contacte visual entre víctima i detingut, i les preguntes les va fer un professional assistencial especialitzat.

Va ser la fundació Alosa la que va detectar missatges de Whatsapp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz. La policia sospita, però, que hi podria haver més afectats, fins i tot discapacitats menors d’edat. L’exlíder de Vox es guanyava la confiança de les seves víctimes per després poder contactar amb elles, però no és treballador de cap centre que atengui persones amb discapacitat.

Relacionats