Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El jutge de la causa contra Coma per “trencar els ous” podria presidir l’Audiència Nacional

S’enfronta al fins ara president, José Ramon Navarro

Redacció
Redacció 05/07/2019
Joan Coma, en una imatge d'arxiu

“Desobediència, fa temps que la reclamem. Nosaltres hem dit que per fer la truita primer s’han de trencar els ous”. Són les paraules pronunciades al plenari de l’Ajuntament de Vic que van costar al regidor de la CUP, Joan Coma, ser perseguit per la justícia espanyola en una causa instruïda per un jutge, Ismael Moreno, que ara podria presidir l’Audiència Nacional.

El 2016, Moreno va ordenar la detenció de Coma per un presumpte delicte d’incitació a la sedició; ja que en la sessió del consistori va aprovar-se una moció de suport a la resolució del Parlament del 9 de novembre de 2015 per tal d’iniciar el procés independentista a les institucions. Fins al 2017, no es va arxivar la causa. D’altra banda, Ismael Moreno també va ser el magistrat que va empresonar sense fiança els titellaires de Madrid acusats d’enaltiment del terrorisme.

Segons el Consell General del Poder Judicial, ara, l’actual titular del Jutjat Central d’Instrucció número dos de l’Audiència Nacional ha estat nominat per la Comissió Permanent del Consell un cop ha finalitzat el mandat del fins ara president, José Ramon Navarro, a qui s’enfronta després que els dos hagin passat el primer tall del procés de selecció per a presidir l’AN. Entre el 15 i el 18 de juliol, la Comissió Permanent escoltarà el currículum i projecte de Moreno i -posteriorment- el plenari del Consell debatrà i votarà les candidatures.