Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

El jove condemnat per protestar contra la detenció de Puigdemont denuncia que el seu judici va ser una “farsa”

El jove condemnat a un any i mig de llibertat vigilada per desordres públics i atemptat a l’autoritat, durant la protesta a Lleida per la detenció de Carles Puigdemont, recorrerà […]

Avatar
Agències 09/02/2019
Un moment tens de la concentració a la porta de la subdelegació del govern a Lleida el 25 de març del 2018

El jove condemnat a un any i mig de llibertat vigilada per desordres públics i atemptat a l’autoritat, durant la protesta a Lleida per la detenció de Carles Puigdemont, recorrerà la sentència en considerar el judici “una farsa”. El menor encausat considera que és un “cap de turc” i que tot forma part d’una “persecució política”. Segons el comunicat que fa el jove a través del tuiter dels CDR Barris Nord, la jutgessa fa un relat “totalment fals”.

El jove critica que “en un règim feixista no calen proves per condemnar-te”, ja que fins i tot, el responsable de l’ARRO va dir que el noi “donava puntades i cops de puny” i que “animava a fer-ho a les 3.000 persones que hi eren”. En canvi, el condemnat assegura que “els únics que van atemptar van ser els Mossos donant cops de porra”. El jove afegeix que l’objectiu és “posar condemnes exemplars” per “atemorir” a la gent a l’hora d'”organitzar-se i manifestar-se”.

El menor també lamenta en el comunicat que el Govern i les organitzacions com Òmnium i l’ANC els “criminalitzen” quan van “més enllà del seu legalisme”. A més, afegeix que són “assenyalats” per portar la cara tapada “per evitar la repressió” i assegura que si no ho fan així són “perseguits, condemnats i apallissats”.

En la protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida, el 25 de març de 2018, es van viure escenes de tensió entre els manifestants i els Mossos, que van carregar diverses vegades. La mobilització, amb el lema ‘Trenquem les cadenes de la repressió’, va arribar a congregar més de 3.000 persones, una xifra que es va reduir a uns quants centenars quan van començar els enfrontaments amb la policia. Hi ha deu investigats més, majors d’edat, que encara no tenen data de judici. Se’ls acusa de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat.

Relacionats