Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El Grup Godó fracassa en la gestió de la TV i ven el múltiplex de TDT a l’empresari Nicola Pedrazzoli

Argumenta dificultats com el retard en l’apagada analògica, l’aparició de nous operadors o la crisi de la covid

Avatar
Agències 05/03/2021
http://www.elpunt.cat

El Grup Godó, editor de La Vanguardia i propietari de RAC 1, ha venut la societat Emissions Digitals de Catalunya Societat Anònima (Edica), que gestiona el múltiplex de TDT a través del qual s’emet 8TV, a OC 2022, de l’empresari Nicola Pedrazzoli, segons ha confirmat l’ACN. El Grup Godó ostentava la concessió dels 4 canals del múltiplex des de l’agost del 2003. Els termes de l’acord queden subjectes a l’aprovació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. El Grup Godó ha intentat durant aquest temps construir un canal que, a imatge de RAC 1, pogués ser la competència privada a l’oferta dels mitjans públics catalans, però ha xocat amb diverses traves com ara el retard en l’apagada analògica o el descens del mercat publicitari.

Altres motius que el grup addueix com a dificultats que ha hagut d’afrontar són l’aparició de nous operadors d’àmbit estatal i català i, finalment, la crisi generada per la pandèmia de la covid-19.

 

Després d’aquest periple, afirma el Grup Godó, ha arribat l’hora de cedir el testimoni a un nou operador que pugui aprofitar la tasca feta fins ara. En aquest sentit subratlla que Pedrazzoli té “gran experiència” en televisió de proximitat amb projectes com Teve.cat i Canal Català.