Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

El govern suís es pronunciarà sobre la repressió espanyola a Catalunya i l’amnistia dels presos polítics

|

- Publicitat -

Fins a 22 diputats suïssos han donat suport a una interpel·lació parlamentària fet pel diputat socialista Christian Dandrès, la qual obligarà el govern suís a pronunciar-se sobre el cas català, i per tant, sobre la repressió espanyola sobre Catalunya, la vulneració de drets, i l’amnistia dels presos polítics.

Publicitat

Al document presentat pel Partit Socialista Suís, Dandrès demana per la “intenció del Consell Federal de respectar els seus compromisos internacionals i treballar per restablir una situació d’acord amb l’estat de dreta Espanya” a partir de principis com la fi de la repressió, l’abandonament dels processos judicials contra líders independentistes, el respecte contra els drets democràtics (com ara el d’autodeterminació), o la intervenció dins la comunitat internacional per facilitar la resolució del conflicte polític català.

Tot plegat, en una interpel·lació força contundent i que es preveu que el govern suís s’hi pronunciï a principis de juny.


 

Et pot interessar  Albiach refreda l'amnistia: "No m'agrada donar les coses per fetes. Venen dies intensos i hem de ser prudents"
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial