Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Govern pretén blindar dimecres les delegacions a l’exterior qüestionades per Borrell

|

- Publicitat -

El Govern vol blindar les delegacions a l’exterior denunciades pel ministeri d’Exteriors espanyol dirigit per Josep Borrell, i té previst aprovar aquest dimecres sis nous decrets per a les oficines del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França, segons ha avançat Nació Digital i ha pogut confirmar l’ACN. Aquestes són les sis primeres oficines reestablertes el juny del 2018, i que l’executiu de Mariano Rajoy havia tancat amb el 155. Són, també, sis de les delegacions amenaçades de tancament per un procés judicial al TSJC motivat pel govern espanyol adduint irregularitats procedimentals en el moment de la creació, en època d’Ernest Maragall com a conseller d’Afers Exteriors.

Publicitat

Cal recordar que, en un procés paral·lel, el tribunal va rebutjar al juliol tancar cautelarment les oficines a Londres, Ginebra i Berlín per la suposada activitat de caire independentista que l’executiu espanyol atribuïa a aquestes delegacions.

A més, dimecres l’executiu català també té previst remetre al govern espanyol un informe jurídic defensant el seu Pla d’Acció Exterior 2019-2020, perquè no considera que vulneri les competències de Catalunya ni interfereixi en les de l’Estat, segons ha avançat ‘La Vanguardia’.

 

 

Et pot interessar  Entitats proPalestina demanen des del Parlament que el Govern no consideri Israel com una zona estratègica on invertir
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió