Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern pretén blindar dimecres les delegacions a l’exterior qüestionades per Borrell

El consell executiu aprovarà sis nous decrets per a les oficines del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els EUA, Itàlia, Suïssa i França

Avatar
Agències 24/09/2019
El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, al centre de Barcelona, l'1 de setembre del 2019 (horitzontal)

El Govern vol blindar les delegacions a l’exterior denunciades pel ministeri d’Exteriors espanyol dirigit per Josep Borrell, i té previst aprovar aquest dimecres sis nous decrets per a les oficines del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França, segons ha avançat Nació Digital i ha pogut confirmar l’ACN. Aquestes són les sis primeres oficines reestablertes el juny del 2018, i que l’executiu de Mariano Rajoy havia tancat amb el 155. Són, també, sis de les delegacions amenaçades de tancament per un procés judicial al TSJC motivat pel govern espanyol adduint irregularitats procedimentals en el moment de la creació, en època d’Ernest Maragall com a conseller d’Afers Exteriors.

Cal recordar que, en un procés paral·lel, el tribunal va rebutjar al juliol tancar cautelarment les oficines a Londres, Ginebra i Berlín per la suposada activitat de caire independentista que l’executiu espanyol atribuïa a aquestes delegacions.

A més, dimecres l’executiu català també té previst remetre al govern espanyol un informe jurídic defensant el seu Pla d’Acció Exterior 2019-2020, perquè no considera que vulneri les competències de Catalunya ni interfereixi en les de l’Estat, segons ha avançat ‘La Vanguardia’.