Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

El Govern obrirà noves delegacions per un “desplegament als cinc continents”

A l’Argentina, Mèxic i Tunísia

Redacció
Redacció 25/06/2019
El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, en roda de premsa

El Govern ha aprovat aquest dimarts obrir tres noves delegacions a l’Argentina, Mèxic i Tunísia. Les oficines tindran la seu a Buenos Aires, Ciutat de Mèxic i Tunis, respectivament, i actuaran com a punts de partida per arribar a diverses zones d’influència d’aquests territoris. Així, la delegació a Tunísia tindrà com a àmbit d’actuació el nord d’Àfrica, incloses la pròpia Tunísia, Algèria, el Marroc, Mauritània i Líbia. Des de l’Argentina es coordinaran les relacions amb l’Argentina, el Paraguai, l’Uruguai i Xile i es faran prospeccions per arribar a la resta de països de l’Amèrica del Sud. Mèxic cobrirà el país i l’Amèrica Central, amb Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Panamà i les illes sobiranes del Carib. L’aprovació d’aquestes tres noves delegacions coincideix amb l’aprovació del Pla d’Acció Exterior i reforça, segons el Govern, el “desplegament als cinc continents”.

Avui mateix, d’altra banda, la Generalitat ha aprovat el Pla de Govern Obert 2019-2020 en un compromís d’aposta per la transparència. La conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha impulsat el pla, que és continuïtat del document de 2017-2018, i consolida l’estratègia de les polítiques de transparència. L’executiu de Quim Torra aposta, doncs, per incidir en l’apropament a la ciutadania, promovent la implicació de la societat en polítiques públiques i proporcionant les eines i els recursos necessaris per construir una societat d’una “alta qualitat democràtica”, tal com es desprèn dels acords de Govern, que ha la portaveu, Meritxell Budó.

El Govern també ha informat avui de l’aprovació d’un pla d’atenció integrada dels serveis sanitaris i socials per “situar la persona al centre”, així comla memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de residus, una futura norma d’ús eficient dels recursos que ha de permetre alinear les polítiques de Catalunya amb les establertes per la UE. A més, ha refermat el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI i penjarà la bandera multicolor del col·lectiu a la façana de la Generalitat el 28 de juny.