Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El Govern mantindrà la projecció internacional de Catalunya “faci el que faci” l’Estat

Alfred Bosch demana als catalans a l’exterior que facin “pinya” per defensar la democràcia, els drets i les llibertats

Agències 17/07/2019
Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior / ACN

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’ha compromès davant la comunitat catalana de Nova York a que el Govern mantindrà la seva feina de projecció internacional “faci el que faci” l’Estat. Bosch s’hi ha referit després de l’esclat de l’anomenat ‘Borrellgate’ durant una festa amb els catalans a Manhattan: “És legal, és legítim i és necessari perquè si no féssim aquesta feina no seriem competitius en un món global. Tenim l’obligació de fer-ho”, ha etzibat el conseller. Durant la trobada, Bosch també ha demanat la implicació de la comunitat catalana a l’exterior i els ha encoratjat a “fer pinya” per explicar a la societat americana que Catalunya “és un país optimista, alegre i treballador i que vol prosperar en el terreny de la democràcia, els drets i les llibertats”.

Bosch també s’ha compromès amb la comunitat catalana a continuar pressionant el govern espanyol perquè es faciliti el vot exterior i aprofiti la tecnologia per permetre el vot digital: “La legislació està preparada i cal un acord polític perquè tiri endavant”. Bosch assegura que l’interès de la societat és creixent i s’ha de treballar per garantir el dret a vot.

Trobada de la comunitat catalana als EUA i Canada, a l’octubre

Durant l’acte, que ha reunit mig centenar de persones en un hotel de Manhattan, la delegada del Govern als EUA i Canadà, Victòria Alsina, ha anunciat que el primer cap de setmana d’octubre, els dies 5 i 6, es farà a Washington la primera trobada de tota la comunitat catalana dels Estats Units (EUA) i Canadà.