Edició 2096

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de abril del 2024
Edició 2096

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de abril del 2024

El govern espanyol veta l’entrada d’un activista a la cimera COP25 per estar vinculat a l’independentisme

|

- Publicitat -

Segons el govern espanyol ser activista contra el canvi climàtic i independentista és motiu per vetar-te a una conferencia internacional

La persona afectada esta vinculada al teixit associatiu i a moviments independentistes de les comarques gironines ha estat vetat per l’Estat espanyol a accedir a la cimera pel canvi climàtic de Madrid. A principis del mes de novembre, l’ANG va presentar la seva sol·licitud per participar a la COP25, l’entitat ecologista proposava enviar tres membres de l’entitat, un d’ells la persona vetada.

Publicitat

Si ets independentista, ets terrorista pel Govern Espanyol

El 30 de novembre, a través d’una trucada, l’ONU va comunicar a l’ANG que l’Estat Espanyol havia prohibit l’entrada a un dels sol·licitants, així mateix, durant la trucada es va advertir a l’ANG que s’abstingués de portar qualsevol samarreta o pancarta en referència al conflicte polític català dins del recinte, en cas que ho fes les persones implicades podrien ser vetades de per vida a qualsevol altre COP.

L’ONU acata les ordres d’un estat repressor com l’espanyol contra l’independentisme

Tot i que l’ONU no va detallar els motius d’aquesta privació a la llibertat d’accés, tot apunta a que els motius són la vinculació de l’activista ambiental en la lluita independentista que l’hauria portat a ser investigat per la policia nacional, i aquesta inclusió en una llista de persones investigades seria l’únic motiu aparent per vetar el seu accés a la cimera.

Una prova més de la utilització cínica del govern espanyol de la cimera contra canvi climàtic

Des de l’ANG, i les entitats adherides, es considera que la prohibició d’accés al seu membre és una discriminació i un acte completament il·legal, a banda, la prohibició a l’entrada d’elements reivindicatius i de protesta és un clar atac a la llibertat d’expressió i contrari a la Declaració Universal dels Drets humans.

Et pot interessar  El Govern creu que la Moncloa actua per "interessos electorals" en portar al TC la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut