Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

El govern espanyol prohibeix feines a l’aire lliure durant alertes per temperatura per evitar morts per cops de calor

El Consell de Ministres modifica un decret anterior per limitar activitats en situacions climàtiques "adverses"

|

- Publicitat -

El govern espanyol ha aprovat una modificació legislativa per prohibir feines a l’aire lliure durant alertes per temperatura per evitar morts per cops de calor. En roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari d’aquest dijous, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha explicat que el canvi estableix la “prohibició de tasques en determinades condicions” quan la situació meteorològica sigui “adversa” i faci “molt penosa la feina amb risc per a la salut.

Publicitat

Planas ha concretat que la norma que es modifica és el decret 486/1997 sobre condicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. El titular d’Agricultura ha remarcat que és un “tema molt preocupant” i que l’executiu no es limita a aplicar-ho a “llocs de treball amb una alta càrrega física com l’agricultura o la construcció” sinó que té una perspectiva “horitzontal en el conjunt de l’economia, on les condicions de penositat per elevació de temperatures són molt significatives”.

“El que fa el decret és fer més estrictes les condicions”, ha subratllat. Planas ha defensat que és un “avenç molt important i necessari”. Segons va avançar ahir dimecres la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, es prohibiran algunes feines durant les alertes vermelles o taronges de calor emeses per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A banda, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha explicat que s’ha aprovat avançar 15 dies l’aplicació del pla estatal d’accions preventives de la salut, que també inclou previsions en aquest àmbit. Estarà en vigor del 15 de maig al 15 de setembre.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió